duurzame techniek

Goed voor u, het milieu én uw portemonnee

Fossiele brandstoffen raken op, energietarieven worden steeds hoger. Gelukkig zijn er ook eeuwig voorradige energiebronnen: de zon, de wind, aardwarmte. Met alle voordelen van dien. Nieuwsgierig? Wij bieden alles van individueel advies tot plaatsing en onderhoud.

Ook op het gebied van duurzame energiebronnen is Bakker Klimaat de expert die u verder kan helpen. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, particuliere woningen of bedrijfsmatige initiatieven: in onze visie is er altijd ruimte voor meer verduurzaming en minder stookkosten.

Zonnepanelen
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in 'gratis' elektriciteit. Hierdoor hoeft u minder stroom van uw dure energieleverancier af te nemen. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. Dat komt doordat het paneel bestaat uit fotovoltaïsche cellen, in het Engels PhotoVoltaic cells.

Zonneboiler

Een zonneboiler warmt uw warme kraanwater vooraf alvast op. Hierdoor hoeft uw cv-ketel minder hard te werken, wat veel energie bespaart. Zowel zonnepanelen als zonneboilers bieden een zeer hoog rendement op de investering.

Warmtepomp
Warmtepompen zetten energie uit de bodem of uit de buitenlucht om in warm water. Dit wordt benut voor de verwarmingsinstallatie en/of voor voorverwarming van warm tapwater. Daarnaast kunnen deze systemen 's zomers uw woning of gebouw ook koelen!

Bodemenergie
Hierbij wordt energie uit de aardbodem – zowel warmte als koude – benut om een pand te verwarmen en te koelen. Warmte die 's zomers ondergronds wordt opgeslagen, wordt 's winters aangesproken voor verwarming. Andersom zorgt de kou uit de bodembron voor koeling in de zomer. Voor alle typen gebouwen, wensen en situaties bedenken wij passende mogelijkheden.

Warmte-terugwinning (WTW)
Een WTW installatie is een vernuftig ventilatiesysteem: het (her)gebruikt de warmte van afgezogen lucht om de verse buitenlucht voor te verwarmen. Ook filtert het de toegevoerde lucht. Deze vorm van ventileren is extra raadzaam bij nieuwbouw, omdat de isolatie tegenwoordig geen natuurlijke ventilatie toelaat. Zonder ventilatie zijn vocht, schimmel en gezondheidsklachten onvermijdelijk.


Er is meer mogelijk tegen minder kosten.


Bel 0228 - 712088 of mail ons voor meer informatie
of een vrijblijvende afspraak.

icontechnisch beheer Laat uw technische installaties langdurig, betrouwbaar én kostenbesparend werken! lees meer
iconwarmte & comfort Zorg dat u er altijd warmpjes bijzit, op een manier zoals ú graag wilt!

lees meer
iconduurzame techniek Stap in de toekomst en profiteer nu al van alle duurzame voordelen! lees meer
iconairco & ventilatie Kies voor een aangenaam, gezond binnenklimaat met energiezuinige installaties!


lees meer

CONTACT

ADRES Zaadmarkt 9-11 1681 PD Zwaagdijk TELEFOON 0228-712088 FAX - info@bakkerklimaat.nl OPENINGSTIJDEN ma t/m vr 08:00-17:00