Ventilatie en WTW-systeem

Ventilatie en WTW-systeem

Een ventilatiesysteem zorgt voor een goede luchtcirculatie in uw woning of bedrijf. Dit is belangrijk voor uw gezondheid, comfort en energieverbruik. Een WTW-systeem (warmte-terugwin-unit) is een type ventilatiesysteem dat de warmte van de afgevoerde lucht terugwint en deze gebruikt om de toegevoerde lucht te verwarmen. Dit kan uw energieverbruik aanzienlijk besparen. WTW-systemen zijn ideaal voor woningen en kantoren die goed geïsoleerd zijn.

Voordelen van ventilatie

  • Goede luchtkwaliteit: Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in je huis of bedrijf schoon en fris blijft. Dit is belangrijk voor uw gezondheid, omdat je dan minder snel last krijgt van klachten als astma, bronchitis, longontsteking en allergieën zoals hooikoorts vanwege de gefilterde aanvoerlucht die vrijs is van fijnstof, pollen en andere vervuilingen.
  • Comfortabeler binnenklimaat: Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis of bedrijf constant blijven. Dit zorgt voor een aangenamer binnenklimaat zonder broeierige ophoping van vocht, of klamme en kille temperatuurschommelingen, waardoor uw zich beter kunt concentreren en uitrusten.
  • Besparing op energiekosten: Een WTW-systeem kan uw energieverbruik aanzienlijk besparen. Dit komt omdat het de warmte uit de afgevoerde lucht terugwint en deze gebruikt om de toegevoerde lucht te voorverwarmen.

Als u op zoek bent naar een energiezuinig en gezond ventilatiesysteem, dan is een WTW-systeem een goede aansluitende keuze. WTW-systemen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, dus er is altijd een geschikt systeem beschikbaar voor uw woning of kantoor.

De voordelen van periodiek onderhoud

  • Energiezuinig ventileren: Wanneer de filters van een WTW-unit niet op tijd worden vervangen raken de filters voller waardoor het ventilatiesysteem harder moet werken dan nodig is. Bij het gebruik van nieuwe WTW-filters werkt het ventilatiesysteem weer zéér efficiënt, zo verbruikt u geen onnodige energie en bespaart u direct energiekosten.
  • Warm en zuiver binnenklimaat: Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezonde en frisse lucht die bovendien makkelijk te verwarmen is. Het extra voordeel van een WTW-installatie is dat deze de reeds aanwezige warme binnenlucht hergebruikt waardoor er nauwelijks warme lucht verloren gaat. Zo geniet u van een warme én gezuiverde binnenlucht.

Ervaren installateur

Wij zijn een ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van ventilatie- en WTW-systemen. Wij bieden een breed scala aan installaties aan, en wij kunnen u helpen om het juiste systeem voor uw huis of bedrijf te kiezen. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan, zodat u zeker kunt zijn dat uw ventilatiesysteem en andere Bakker Klimaat apparatuur altijd goed werkt.

Verzamel uw bouwtekeningen en woning volumes, en neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

iconVentilatie & WTW

Laat uw technische installaties langdurig, betrouwbaar én kostenbesparend werken!

lees meer
iconCV-Ketels

Zorg dat u er altijd warmpjes bijzit, op een manier zoals ú graag wilt!

lees meer
iconWarmtepompen

Stap in de toekomst en profiteer nu al van alle duurzame voordelen!

lees meer
iconAirconditioning

Kies voor een aangenaam, gezond binnenklimaat met energiezuinige installaties!

lees meer

CONTACT

ADRES Zaadmarkt 9 1681 PD Zwaagdijk TELEFOON 0228-712088 info@bakkerklimaat.nl OPENINGSTIJDEN ma t/m vr 08:00-16.30 uur